Zistili sme, že používate nepodporovaný prehliadač. Webová lokalita TripAdvisor sa nemusí zobrazovať správne.Náš portál podporuje nasledujúce prehliadače:
Windows: Internet Explorer, Mozilla Firefox, Google Chrome. Mac: Safari.
TripAdvisor
Saidia
Zverejniť
Schránka prijatých správ
Hľadať
Hotely v blízkosti
Recenzie (2 631)
Filtrovať recenzie
2 631 výsledkov
Hodnotenie od cestovateľov
1 346
645
342
156
142
Typ cestovateľa
Obdobie roka
JazykVšetky jazyky
Ďalšie jazyky
Hodnotenie od cestovateľov
1 346
645
342
156
142
Pozrite si, čo hovoria cestovatelia:
Vybrané filtre
Filter
Aktualizuje sa zoznam…
162 631 recenzií
Recenzované: 9. septembra 2019

V hotely sme boli ubytovaní 2 týždne na prelome augusta a septembra cez Kartágo tours. Dlho sme zvažovali túto dovolenku, keďže v Afrike sme ešte neboli. Na jednej strane nás to lákalo, ale mali sme aj obavy.
Celkovo, aj keď niektoré veci sa nám páčíli a hlavne more bolo super, pobyt v tomto hotely by sme neodporučili, resp. určite nie každému. Dali sme nakoniec aj 3 dňový výlet do Fezu a Chefchouenu na vlastnú päsť, ale to by bolo na ďalšiu samostantú recenziu:)
Let, presun z letiska na hotel aj ubytovanie prebehli bez problémov. Čo nás zaskočilo, boli niektoré väčšie či menšie nedostatky tohto 5 hviezdičkového rezortu - staršie, rozbité zariadenie ako deravá stolička na balkóne, zhrdzavený zásobník na hygienické vreckovky, dekoračné vankúše v izbe nepôsobili veľmi čisto, kúpeľna vyzerala tak na 2 hviezdičky, rozheganý nábytok v jedálni. Časom sme si na to zvykli, keďže hotelový komplex ako taký pôsobí pekne a upravene. Každopádne treba s tým rátať, že Maročania neriešia takéto detaily. Neviem, či je to všade v Afrike tak, ale ak to porovnám s Gréckom, Tureckom alebo Karibikom, tak to bolo z tohto pohľadu určite slabšie. Inak postele a klíma boli celkom dobré.
Najväčšie pozitívum pobytu bolo to najpodstatnejšie - more. Mali sme aj vlny, niektré dni bolo zase kľudnejšie. Bolo čísté, teplota OK. Pláž piesková, určite viac neporiadku, ako v iných destináciách, ale zase nič, čo by strašne vadilo. Skôr už mimo rezortu to bolo horšie a treba rátať, že sú tam aj ťavy a kone. Lehátka obyčajné plastové, neprišli nám ale nepohodlné, skôr nám trocha vadilo, že ich nečistili od piesku a boli dosť na husto. Chýbali nám stolíky, ale to je len taký detail :) Miest bolo v podstate vždy dosť.
Jedlo nám väčšinou chutilo, či už typické tadžíny alebo grilované ryby, prípadne nejaké tie prílohy. Mali sme strašne radi palacinky, resp. skôr lokše, ktoré tam pripravovali vždy čerstvé ráno a na olovrant. Aj keď na nich často bolo treba vystáť menší rad, stálo to za to :) Raz bol dokonca čerstvý tuniak, ktorého tam mali vcelku vystaveného a grilovali z neho steaky, to nás takisto milo prekvapilo.Na druhej strane, určite nedoporučujeme A la carte stredomorskú reštauráciu. Jedlo sotva na úrovni bufetu a hovädzí steak bol najhorší aký som kedy dostal a nedokázal ho ani zjesť. Celkovo teda, niektoré jedlá boli výborné, niektoré priemer, niečo nám až tak nechutilo, ale našťastie dalo sa vybrať.
Opäť zopár detailov - niektoré jedlá chybne alebo vôbec neoznačené, zo solničiek nebolo ľahké dostať soľ, obsluha síce makala, ale často nestíhla a pod. Všetky tieto, aj vyššie spomenuté negatívne veci, by nám až tak nevadili, keďže “sme boli v Afrike”. Teraz sa smejem z recenzií, v ktorých má tento hotel najvyššie hodnotenie, a ktoré tvrdia, že je tu všetko super a funguje. Určite tomu neverte, hlavne, ak ste už boli v iných dobrých hoteloch. Každopádne v tomto bode by som dal rezortu hodnotenie kľudne 4 z 5 avšak, pre nás boli najväčším problémom hygienické nedostatky, najmä v súvislosti s jedlom. V jedálni bol v jednej časti dosť silný nepríjemný zápach, taniere bývali nie úplne vyčistené, podobne príbory a poháre. Jedlo niekedy nepôsobilo najčerstvejšie. Na to sme neboli zvyknutí z predchádzajúcich pobytov. Navyše sa nám nevyhli ani z toho plynúce opakované žalúdočné problémy. Pre nás to je hlavný dôvod, prečo by sme sa sem už nevrátili, ani bezvýhradne neodporúčali pobyt v tomto rezorte.

Dátum pobytu: august 2019
    • Cena/kvalita
    • Izby
    • Služby
1  Poďakujte používateľovi radoaSK.
Táto recenzia je subjektívny názor člena portálu TripAdvisor. Nepredstavuje názor spoločnosti TripAdvisor LLC.
Recenzované: 7. septembra 2019

Hotel je 5*. Izby sú pekné a čisté. Personál je vždy úctivý a ústretový. Jedla je vždy dosť a celý hotelový komplex je výborne stavaný nech už máte izbu kdekoľvek. Na dovolenku sme išli ako Last Minute takže pomer ceny a hotela nám prišiel veľmi príjemný. Boli sme so všetkým spokojní a ak sa aj prejavili nejaké nedostatky hotel okamžite zareagoval a vyriešil k našej spokojnosti. Čo však bolo pre nás netradičné bolo to, že hotel nemal vlastnú súkromnú stráženú pláž a že všade na pláži bolo veľké množstvo domácich. Hoteloví hostia boli taktiež Maročania, ktorí ku jedlu a poriadku a slušnosti nemajú žiaden vzťah. Nebolo to nič čo by nám výrazne narúšalo dovolenku, bolo to len niečo čo sme si všímali a doteraz sa s tým poveľmi nestretli.

Dátum pobytu: august 2019
    • Lokalita
    • Kvalita spánku
    • Služby
Poďakujte používateľovi Hortenzia15.
Táto recenzia je subjektívny názor člena portálu TripAdvisor. Nepredstavuje názor spoločnosti TripAdvisor LLC.
Na túto recenziu odpovedal zamestnanec zariadenia belivecollection, Responsable relations publiques v zariadení Be Live Collection Saidia.Zodpovedané: 8. septembra 2019
Prekladač Google

Dear Hortenzia,

We are grateful to you for choosing us for your recent holiday and for sharing the experience you had with us.
Thank you also for mentioning some points that we could improve. It is important for us to receive feedback from our guests in order to improve and maintain our standards.

We look forward to welcome you back in our hotel or any other Be Live Hotel worldwide.
Best Regards,
Guest Service

Nahlásiť odpoveď ako nevhodnú
Táto odpoveď je subjektívny názor zástupcu vedenia. Nepredstavuje názor spoločnosti TripAdvisor LLC.
Recenzované: 5. septembra 2019 cez mobilné zariadenie

Vo všeobecnosti sa jedná o veľmi pekný hotel, ale keďže sa jedná o 5* hotel, dovolím si ísť trochu do detailu.

Pozitíva:
1. Hotel je veľmi pekný, postavený v marockom štýle
2. Personál je veľmi milý a ochotný
3. Kuchyňa je výborná, každý deň sú k dispozícií špeciality v tradičnom tajine
4. Hotelové izby sú naozaj krásne a luxusné

Negatíva:
1. Čistota kuchyne a jedálne je trošku problém... často dostanete špinavý tanier, príbor alebo pohár (toto je dôvod prečo som nedal lepšie hodnotenie)
2. Verejné wc nie sú veľmi udržiavane
3. Oceňujem snahu prevádzkovať v rámci
hotela tematické reštaurácie, ale v hlavnej jedálni sa navečeriate oveľa lepšie :)
4. Hostia - Portugalskí hostia môžu byť pre stredoeurópana dosť hluční. Domáci marockí hostia sú niekedy dosť negustiózni v jedálni... pochytajú všetko jedlo holými rukami a ostáva po nich hotový svinčík
5. Na okolí nie je nič... v meste Saidia je len malý bazárik, ale ceny sú lepšie ako v Marakéši.

Záver:
Dovolenku sme si užili. Keby sme sa bavili o 4* komplexe tak dám lepšie hodnotenie, ale pri 5* som evidoval určité nedostatky.

Dátum pobytu: september 2019
Typ výletu: Cestoval/a s rodinou
1  Poďakujte používateľovi Matej H.
Táto recenzia je subjektívny názor člena portálu TripAdvisor. Nepredstavuje názor spoločnosti TripAdvisor LLC.
Recenzované: 4. septembra 2019

Výborná dovolenka, celkovo výborný dojem kazili len nevychovaní hostia.S plnou vážnosťou píšem, že "najsedláckejší" národ Európy sú Portugalci. Oni sa nezabávajú, oni jednoducho vreštia. V hotelovej hale, v jedálni, na pláži. Taliani, Španieli sú tiež hluční, ale inak, oni sa bavia. Portugalci po sebe kričia asi ako naši počerní spoluobčania.
Osobitná kapitola sú jazykové znalosti. ( Obzvlášť Čechov a Slovákov.)
V prvej kapitole z Angličtiny ste sa naučili číslovky one, two three a tiež nápoje coffee, beer. Ak by ste pokračovali v "štúdiu" ďalej, v druhej kapitole sú "zázračné slovíčka" please a thank you. Bol to častokrát trápny pohľad na turistu, ktorý arogantne polorozkazom pri bare povedal:"Two beer!"Prečo??? Lebo za barom je "len" čašník z Maroka a ty si "až" napr. zámočník zo Slovenska???
Topka jazykovej znalosti pre mňa bola nechtiac vypočutá požiadavka Slovenky čašníkovi:"Two rozlievané rosé víno."
Ale ani:"Two coffee bez mlieka, sklo." ( Pani nechcela do plastového pohára ) tiež nie je
na zahodenie. Samozrejme, že dotyční turisti sa druhú kapitolu ( please, thank you ) nestihli naučiť.
Poloha Saidie podľa mňa ideálna. Teplota cez deň 29-32 stupňov. Pocitová 26-27.
( Pofukuje príjemný vetrík.) Voda má 25-26 stupňov.
Saidia je malé mestečko so zaujímavým miestnym trhom.
Škoda, že mesto Fez je vzdialené 5 hodín cesty autobusom.Jeden deň na fakultatívny výlet je málo. Prespať napríklad v hoteli Les Mérinides, z ktorého máte nádherný výhľad na Medinu.
Izby sú veľké, čisté. Matrace kvalitné. Klimatizácia tichá, fungovala spoľahlivo. Balkón skutočne veľký.
Samozrejme, nie sme v Európe, kto chce kontrolovať špárovanie obkladov v kúpeľni
nech radšej ostane doma, nasype soľ do vane a môže sa kochať nad svojou novou kúpeľňou. Aspoň ušetrí.
Maročania sú usmievaví a veľmi milí ľudia. Nie je to Tunisko, ani Turecko. Mal som pocit, že viac si cenia milé slovo, ako bakšiš.
Na pláži je volejbalové ihrisko.Stále tam niekto hral, samozrejme úroveň hry bola rôzna. Chýbali mi tam aktivity ( rôzne súťaže, aqua aerobic...)
Možno to všetko bolo v areáli pri bazéne, ale tam som nechodil, pri mori som radšej na pláži.
Určite doporučujem marocký večer. Má to super atmosféru, podľa mňa lepšiu v hotelovej hale, ako potom v divadle. V hotelovej hale to znie lepšie, aj turistov zavolajú medzi seba tancovať.
Stravovanie bolo naozaj na veľmi dobrej úrovni. Ja by som ho zaradil trochu pod Taliansko, ale určite oveľa lepšie, ako Tunisko, alebo Turecko. Samozrejme, všetko je to o tom, čo komu chutí. Mne napríklad ako obloha restovaná cibuľa s hrozienkami chutila veľmi, ale kuskus so škoricou ma neoslovil.
Osobitná kapitola sú čašníci. V niekorých recenziách som čítal, že sú amatéri, pomalí...
Asi som bol v inom rezorte, alebo kompletne vymenili personál. Takých rýchlych a usmievavých profesionálov by určite bral ktorýkoľvek majiteľ reštaurácie na Slovensku.
Raňajky boli pomerne kľudné, ale cez obedy a večere bol naozaj frmol.
Celý team, ktorý viedol Belmamoun Noureddine bol fantastický. My sme s manželkou
sedávali v časti, kde nás obsluhovali absolútni top čašníci. Veľká vďaka patrí Vám, páni Badreddine Slimani a Salah Eddine.
Pláž a more bolo fantastické. Široká pláž s jemným pieskom a pozvoľným vstupom do mora. Pre rodiny s deťmi a slabších plavcov ako stvorené. Na prechádzkach po niekoľko kilometrovej pláži sme si pomerne často zdravili s miestnymi ľuďmi. Všetci sú usmievaví, prajú vám príjemný pobyt. Mal som a mám stále ten pocit, že napriek chudobe ( alebo vďaka nej ), sú šťastnejší, ako ľudia v Európe.
Zahoďte náboženské, politické a iné predsudky za hlavu a prežijete jednu neopakovateľnú dovolenku.

Tip na izbu: Pavilón "C" je najkľudnejší, izby s párnymi číslami sú s výhľadom na more
Dátum pobytu: august 2019
    • Lokalita
    • Izby
    • Služby
2  Poďakujte používateľovi milimo512.
Táto recenzia je subjektívny názor člena portálu TripAdvisor. Nepredstavuje názor spoločnosti TripAdvisor LLC.
Recenzované: 13. augusta 2019

Po príchode nám dali hneď náramky takže sme mohli užívať služby, izbu sme dostali okolo 13.00. Hotelový areál je veľmi pekný, všade je čisto. Izba pekná, priestranná, každý deň uprataná, čisté uteráky, osušky, posteľ veľká, dobrý matrac, Na kúpeľni už trochu vidieť opotrebovanie ale čistá, aj vaňa aj sprchový kút, hygienické potreby dopĺňané. Jedáleň obrovská, nebol problém s miestom vždy sme našli. Jedlo sa aj opakovalo, ale chutné, dokonca ponúkali aj bravčové mäso. Každý deň nejaké ryby, cestoviny, dalo sa vybrať, chutné víno, nalievajú z fliaš. Obed podávajú aj vonku v bare pri bazéne, super. Krásna piesočnatá pláž, more čisté, teplunké, piesočnaté dno, nádhera. Na pláži sú dosť nepohodlné plastové lehátka bez matracov, je tu veľa predavačov (tuniky, okuliare, náramky, ....) ale nedovolia im chodiť medzi lehátka, čo bolo dobre. Na pláži chýba kabínka na prezlečenie, nie sú tu ani sprchy, ani WC , ani plážový bar, ani animácie. Pri rannom odlete sme mali aj skoré raňajky od 4.30, Celkovo sme boli spokojný so službami, nie je to prehnaný luxus ani asi 5*, čašníci, recepčné sú veľmi milý, usmievavý a je to veľmi zaujímavá krajina iná ako Turecko alebo Egypt a aj služby sú na inej úrovni.

Dátum pobytu: júl 2019
1  Poďakujte používateľovi janacadca.
Táto recenzia je subjektívny názor člena portálu TripAdvisor. Nepredstavuje názor spoločnosti TripAdvisor LLC.
Na túto recenziu odpovedal zamestnanec zariadenia belivecollection, Responsable relations publiques v zariadení Be Live Collection Saidia.Zodpovedané: 17. septembra 2019
Prekladač Google

Dear Janaca,


It´s amazing to read that you have returned home with a sense of satisfaction and we look forward to doing the same for you again in the future. Once again, we are truly grateful for this complimentary review of your time in our hospIitality.

Best Regards,
Guest Service

Nahlásiť odpoveď ako nevhodnú
Táto odpoveď je subjektívny názor zástupcu vedenia. Nepredstavuje názor spoločnosti TripAdvisor LLC.
Zobraziť ďalšie recenzie