Zistili sme, že používate nepodporovaný prehliadač. Webová lokalita Tripadvisor sa nemusí zobrazovať správne.Náš portál podporuje nasledujúce prehliadače:
Windows: Internet Explorer, Mozilla Firefox, Google Chrome. Mac: Safari.
Uložiť
Najzaujímavejšie body recenzie
Fontána svätého Juraja a draka

Pri návšteve starého mesta odporúčam pozrieť si nádvorie Primaciálneho námestia. Na nádvorí sa... viac informácií

Recenzované: 25. augusta 2017
Zuzana1111111111
,
Bratislava, Slovensko
Nádvorie Primaciálneho paláca a sv.Juraj

Odporúčam nevynechať na Primaciálnom námestí nádvorie a tam sochu sv.Juraja ako zabíja draka... viac informácií

Recenzované: 5. augusta 2017
katrinsamkova
,
Bratislava, Slovensko
Prečítať všetky recenzie (253)
  
Recenzie (253)
Filtrovať recenzie
253 výsledkov
Hodnotenie od cestovateľov
69
142
40
1
1
Typ cestovateľa
Obdobie roka
JazykVšetky jazyky
Ďalšie jazyky
Hodnotenie od cestovateľov
69
142
40
1
1
Pozrite si, čo hovoria cestovatelia:
Vybrané filtre
Filter
Aktualizuje sa zoznam…
16253 recenzií
Recenzované: 25. augusta 2017

Pri návšteve starého mesta odporúčam pozrieť si nádvorie Primaciálneho námestia. Na nádvorí sa nachádza socha svätého Juraja ako zabíja draka.

Dátum zážitku: august 2017
Poďakujte používateľovi Zuzana1111111111.
Táto recenzia je subjektívny názor člena portálu TripAdvisor. Nepredstavuje názor spoločnosti TripAdvisor LLC.
Recenzované: 5. augusta 2017

Odporúčam nevynechať na Primaciálnom námestí nádvorie a tam sochu sv.Juraja ako zabíja draka. Dokonca vždy keď má Juraj meniny v kalendári - najbližší víkend okolo 24.apríla sa konajú veľa akcií a sú otvorené múzeá zdarma aj historické prednášky, fanfárový koncert a iné - Bratislavské mestské dni - treba hľadať program

Dátum zážitku: apríl 2017
Poďakujte používateľovi katrinsamkova.
Táto recenzia je subjektívny názor člena portálu TripAdvisor. Nepredstavuje názor spoločnosti TripAdvisor LLC.
Recenzované: 25. júla 2017

Táto renesančná fontána na nádvorí Primaciálneho paláca zobrazuje boj sv. Juraja a draka. Jeho život je súčasťou "Zlaté legendy", ktorá bola extrémne rozšírená v ranej kresťanskej Európe. Podľa tejto legendy bol George dôstojníkom v rímskej armáde, ktorý prišiel do mesta terorizovaného drakom. V zúfalstve si ľudia vybrali obete draka tým, že hodili mincu. George zasiahol, keď kráľovská dcéra stratila hodváb a zabila draka kopiou. Či už bol George, alebo nie, stal sa symbolom boja proti zlu a symbolom dobytia kresťanstva nad pohanmi. Je to miesto, ktoré doporučujem pozrieť.

Dátum zážitku: apríl 2017
Poďakujte používateľovi 46astridn.
Táto recenzia je subjektívny názor člena portálu TripAdvisor. Nepredstavuje názor spoločnosti TripAdvisor LLC.
Recenzované: 18. júla 2016

Keď si pozriete Primaciálny palác určite nevynechajte ani fontánu so sochami a malou kaviarničkou na nádvorí paláca. Na stene za sochami je cez leto zelený brečtan a v zime býva vyzdobený vianočným motívom. V každom ročnom období, je to pekná pamiatka s prechodom na Laurinskú ulicu.

Dátum zážitku: máj 2016
Poďakujte používateľovi katka55.
Táto recenzia je subjektívny názor člena portálu TripAdvisor. Nepredstavuje názor spoločnosti TripAdvisor LLC.
Tieto recenzie sú strojovo preložené z angličtiny. Zobraziť strojové preklady?
Recenzované: 24. marca 2020

Dátum zážitku: júl 2019
Táto recenzia je subjektívny názor člena portálu TripAdvisor. Nepredstavuje názor spoločnosti TripAdvisor LLC.
Zobraziť ďalšie recenzie