Zistili sme, že používate nepodporovaný prehliadač. Webová lokalita Tripadvisor sa nemusí zobrazovať správne.Náš portál podporuje nasledujúce prehliadače:
Windows: Internet Explorer, Mozilla Firefox, Google Chrome. Mac: Safari.
Uložiť
Najzaujímavejšie body recenzie
Socha

Proste socha. Velmi dobre strategicky umiestnena na rohu ulice. Kazdy kto prechadza okolo si ju... viac informácií

Recenzované: 16. októbra 2018
C1st1C
,
Martin, Slovensko
cez mobilné zariadenie
Ruky bozkávam

Socha najznámejšieho "obyčajného" človeka Bratislavského korza, ktorý pochádzal z Petržalky a trpel... viac informácií

Recenzované: 4. februára 2018
ivet95
,
Bratislava, Slovensko
Prečítať všetky recenzie (549)
  
Recenzie (549)
Filtrovať recenzie
549 výsledkov
Hodnotenie od cestovateľov
187
251
98
12
1
Typ cestovateľa
Obdobie roka
JazykVšetky jazyky
Ďalšie jazyky
Hodnotenie od cestovateľov
187
251
98
12
1
Pozrite si, čo hovoria cestovatelia:
Vybrané filtre
Filter
Aktualizuje sa zoznam…
813549 recenzií
Recenzované: 4. februára 2018

Socha najznámejšieho "obyčajného" človeka Bratislavského korza, ktorý pochádzal z Petržalky a trpel celý život chudobou je láskyplným obrazom prešporského Schóne Naciho, ktorého pozná snáď každý Bratislavčan. Pomáhal ženám v domácnosti, príležitostne v divadle, bol cukrárskym učňom, pracoval ako kulisár, pomocník u obuvníka, nosil uhlie a prášil koberce. Nikdy nezabudol pekne pozdraviť v troch jazykoch ako sa na Prešporáka patrilo : Ruky bozkávam. Neodmietol koláčik či kávičku. S cylindrom a vo fraku. Narodil sa 11. augusta 1897 a zomrel 23.oktobra 1967 na následky TBC.

Dátum zážitku: október 2017
1  Poďakujte používateľovi ivet95.
Táto recenzia je subjektívny názor člena portálu TripAdvisor. Nepredstavuje názor spoločnosti TripAdvisor LLC.
Recenzované: 4. februára 2018

Veľmi známa a zaujímavá postava pre starobratislavčanov. Predstavoval veľmi prívetivého, milého a zdvorilého človeka

Dátum zážitku: júl 2017
Poďakujte používateľovi 46astridn.
Táto recenzia je subjektívny názor člena portálu TripAdvisor. Nepredstavuje názor spoločnosti TripAdvisor LLC.
Recenzované: 25. augusta 2017

Postavička Schöne Náci je známa najmä starším obyvateľom Bratislavy. Ide o pána v klobúku, ktorý chodil vždy upravený a každého zdravil. Ide o sochu v životnej veľkosti. Stojí za to si spraviť s ním fotku.

Dátum zážitku: august 2017
Poďakujte používateľovi Zuzana1111111111.
Táto recenzia je subjektívny názor člena portálu TripAdvisor. Nepredstavuje názor spoločnosti TripAdvisor LLC.
Recenzované: 4. mája 2017

Postavička Schöne Náci je známa najmä starším obyvateľom Bratislavy. Po korze sa denne prechádzal tento vždy upravený pán s cylindrom na hlave. Nemal šlachtický pôvod ale oblečenie dostal od bohatého pána. V Mliečnom bare , kde je teraz McDonald mu kedysi balili korzo balíčky so zákuskami - viem to od svojej tety ktorá tam robila. Taktiež si privyrábal u žien drobnými prácami, ďalšej mojej tete pomáhal prášiť koberce, bol vždy usmievavý a zdravil úklonom s cylindrom v ruke - tak ako je zachytený. Jeho socha je umiestnená na Hlavnom námestí ak prichádzate od Čumila alebo od starej budovy opery na Hviezdoslavovom námestí - pri cukrárni

Dátum zážitku: máj 2017
4  Poďakujte používateľovi katrinsamkova.
Táto recenzia je subjektívny názor člena portálu TripAdvisor. Nepredstavuje názor spoločnosti TripAdvisor LLC.
Recenzované: 9. decembra 2016

Vlastným menom Ignác Lamar: bol neodmysliteľnou súčasťou koloritu bratislavských ulíc a kaviarní takmer 40 rokov. Jeho socha v životnej veľkost stojí pri kaviarni Mayer na Hlavnom námestí.

Dátum zážitku: december 2016
1  Poďakujte používateľovi OtoLacky.
Táto recenzia je subjektívny názor člena portálu TripAdvisor. Nepredstavuje názor spoločnosti TripAdvisor LLC.
Zobraziť ďalšie recenzie