Zistili sme, že používate nepodporovaný prehliadač. Webová lokalita TripAdvisor sa nemusí zobrazovať správne.Náš portál podporuje nasledujúce prehliadače:
Windows: Internet Explorer, Mozilla Firefox, Google Chrome. Mac: Safari.

“vyborne pivo a dobré jedlo”

Bratislavský Meštianský Pivovar
Na pozícii č. 26 spomedzi 1 389 Reštaurácie v Bratislave
Certifikát výnimočnosti
Cenový rozsah: 7 USD - 20 USD
Kuchyňa: Krčma s vlastným pivovarom
Ďalšie podrobné informácie o reštaurácii
Podrobné informácie o reštaurácii
Vhodné pre: Miestna kuchyňa, Barové prostredie
Možnosti stravovania: Večera, Raňajky, Otvorené do neskorých nočných hodín, Rezervácie
Opis: Bratislavský Meštiansky pivovar na Drevenej ulici, nadväzuje na dávnu tradíciu známeho Meštianskeho pivovaru „Die Bürgerliche Brauerei“, domácimi zvaného Meštiak. Varilo sa v ňom dobré pivo a priľahlá pivovarská reštaurácia bola vychýrená svojou domácou kuchyňou. Nový pivovar funguje na troch poschodiach a návštevníkov chce nalákať najmä na špeciálny druh svojho vlastného piva, ktorému sa venuje v opozícii k priemyselne vareným pivám. Meštiansky pivovar je vybavený tou najmodernejšou technológiou, aká v súčasnosti pre minipivovary existuje. Daj Boh šťastia“, zdravia sa tak aj sladovníci a toto heslo je tiež vo várni. „Proces varenia nášho piva sa začína výberom najkvalitnejších surovín. Varenie prebieha klasickou technológiou dvojrmutovým spôsobom za použitia tradičných surovín: sladu, vody, chmeľu a kvasníc, nič iné sa doň nepridáva. Varí sa výlučne z toho najkvalitnejšieho chmeľu, pochádzajúceho zo Žateckej oblasti, voda použitá na výrobu sa filtruje a upravuje. Naše pivo je pivo plzenského typu, vyrába sa štandardným procesom spodnej fermentácie“, vraví sladovník Peter Pramuk. Okrem najkvalitnejšej technológie, tkvie proces výroby piva aj v duši troch majiteľov – pivných nadšencov, ktorí pred niekoľkými rokmi obzerali po svete koncepty minipivovarov s reštauráciami. Oni požadovali, aby bolo pivo horké presne podľa ich chuti. A to páni sladovníci Brauner a Pramuk dokonale vystihli. Pri výrobe 12-stupňového piva trvá hlavné kvasenie 8 až 10 dní, dokvasovanie trvá 4 týždne. Pivo sa nefiltruje a nepasterizuje, teda obsahuje živé kvasinky. Pivo je pretláčané sterilným dusíkom, to znamená, že sa zabraňuje oxidácii, teda starnutiu piva. Keďže nefiltrované pivo neprichádza do styku s kyslíkom, nedochádza k zvetrávaniu, čo má pozitívny vplyv na jeho kvalitu. V dôsledku toho sa uvoľňuje príjemná chmeľová aróma piva a zvýrazňuje sa jeho plnosť či väčšia bohatosť chuti. Klasická, konzervatívna, poctivá a výdatná domáca kuchyňa, ktorá pasuje k pivu, sa snaží naviazať na pôvodné prešporské receptúry. Samozrejme, kuchyňa je dnes technologicky úplne inde, ale niektoré tradičné postupy v receptoch fungujú podnes. Šéfkuchár František Šipoš kladie dôraz na sezónnu aktuálnosť niektorých jedál či surovín, ako je špargľa, huby, divina, či zabíjačková sezóna, ktorá bude spestrovať stabilné menu a là carte. Aj sladké jedlá, ako sú „šufrle“,pochádzajú z Prešporka. Iný kalorický kaliber sú desaťročiami overené jedlá, napríklad sviečková na smotane, kôprová omáčka s domácou knedľou, pečené koleno alebo chutne servírovaná pivárska pochúťka či „tatarák“ s hriankou.
Zrecenzované: 10. septembra 2018

Večer treba sem-tam rezervovať miesto, inak výborné pivo aj jedlo, trochu drahšie, ale oplatí sa navštíviť.

Dátum návštevy: máj 2018
    • Cena/kvalita
    • Služby
    • Jedlo
Poďakujte používateľovi hukasova.
Táto recenzia je subjektívny názor člena portálu TripAdvisor. Nepredstavuje názor spoločnosti TripAdvisor LLC.
Napísať recenziuRecenzie (2 199)
Hodnotenie od cestovateľov
Typ cestovateľa
Obdobie roka
Jazyk
  • Ďalšie jazyky

6102 201 recenzií

Zrecenzované: 18. augusta 2018 cez mobilné zariadenie

Ked chodite do podniku 3 roky v priemere kazdy druhy den a viete ze kuchyna je do 21:30 a chcete si objednat 21:05 a casnik Vam oznami ze kuchyna je zatvorena a zavola vam manazera, kt. Vam na otazku preco je uz kuchyna zatvorena ked ma byt do 21:30 odpovie, ze: pretoze som sa rozhodol, povazujem za “profi” pristup.

Dátum návštevy: august 2018
2  Poďakujte používateľovi PeterJ4899.
Táto recenzia je subjektívny názor člena portálu TripAdvisor. Nepredstavuje názor spoločnosti TripAdvisor LLC.
Zrecenzované: 6. augusta 2018

Tak ja prispejem zhrnutim navstevy z 5. augusta 2018 do troch bodov:

- odporna obsluha (neochota, pohrdanie zakaznikom, dlhe cakanie na vsetko: ci uz nez si vas milostivy/-a vobec vsimne, odprace po predoslych hostoch, donesie pivo, odprace vase jedlo, donesie ucet alebo si dojde po peniaze),

- nechutny telaci burger - v dnesnej dobe, fakt??? (a to konkretne: zemla, ktora mala tak tri dni, presolene maso, skoro nula omacky a proste zle hranolky, ktore ani neviem opisat),

- neprimerane ceny - alebo teda aspon povedzme, ze pokial mate v zaujme servirovat burger za 12,80 eur (lebo ved hranolky a omacka v cene nie su, aj na to vas casnicka neupozorni a dokonca zasteka, ak sa spytate), tak z toho spravte JEDLO HODNE 12,80 eur.

Boli sme hladni a zjedli sme to. Nebolo nam z jedla zle a aspon za to vam dakujem.

Dátum návštevy: august 2018
    • Cena/kvalita
    • Služby
    • Jedlo
Poďakujte používateľovi Kristina K.
Táto recenzia je subjektívny názor člena portálu TripAdvisor. Nepredstavuje názor spoločnosti TripAdvisor LLC.
Zrecenzované: 31. júla 2018 cez mobilné zariadenie

Bol som pozvaný na večeru. Viedenský šnicel so zemiakovým šalátom. Rezeň paráda, ale ten šalát ....hnusné zemiaky preliate uhorkovou vodou. Zato tatarák a marinované rebierka top. Krásne prostredie aj servírovanie. Ako keby človek cestoval späť v čase. Bol som spokojný a odporúčam.

Dátum návštevy: júl 2018
Poďakujte používateľovi Jan_Cerven.
Táto recenzia je subjektívny názor člena portálu TripAdvisor. Nepredstavuje názor spoločnosti TripAdvisor LLC.
Zrecenzované: 22. júla 2018 cez mobilné zariadenie

Moja prva navsteva.
Rebierka chutne, vsak bez chleba. Zemiakove placky 3body z 10. Vysvhnute, tenke, zvlastne ochutene. Ostatne jedla boli fajn ako rezen a koleno.
Napoje super. Prostredie pekne len vetranie by sa mohlo zlepsit.
Urcite pojdem este niekedy.

Dátum návštevy: júl 2018
Poďakujte používateľovi LuciaK565.
Táto recenzia je subjektívny názor člena portálu TripAdvisor. Nepredstavuje názor spoločnosti TripAdvisor LLC.

Cestovatelia, ktorí si pozreli Bratislavský Meštianský Pivovar, si pozreli aj

Bratislava, Bratislavský kraj
Bratislava, Bratislavský kraj
 
Bratislava, Bratislavský kraj
Bratislava, Bratislavský kraj
 
Bratislava, Bratislavský kraj
Bratislava, Bratislavský kraj
 

Navštívili ste Bratislavský Meštianský Pivovar? Podeľte sa o svoje zážitky!

Napísať recenziu Pridať fotografie

Majitelia: Aký názor na to máte vy?

Vlastníte alebo spravujete toto zariadenie? Prihláste sa k vlastníctvu profilu, aby ste mohli odpovedať na recenzie, aktualizovať profil a oveľa viac.

Prihláste sa k vlastníctvu profilu