Zistili sme, že používate nepodporovaný prehliadač. Webová lokalita TripAdvisor sa nemusí zobrazovať správne.Náš portál podporuje nasledujúce prehliadače:
Windows: Internet Explorer, Mozilla Firefox, Google Chrome. Mac: Safari.
Najzaujímavejšie body recenzie
Krásna pamiatka

Určite sa tam treba ísť pozrieť. Krásna pamiatka, ktorá ukazuje čo vedeli naši predkovia postaviť... viac informácií

Recenzované: 1. septembra 2019
Stefan S
,
Detva, Slovensko
cez mobilné zariadenie
Svetový unikát na Slovensku

Táto nádherná drevená stavba postavená technikou bez jediného klinca, si zaslúži pozornosť a... viac informácií

Recenzované: 29. septembra 2018
casio336
,
Zvolen, Slovensko
Prečítať všetky recenzie (56)
  
Recenzie (56)
Filtrovať recenzie
56 výsledkov
Hodnotenie od cestovateľov
34
18
4
0
0
Typ cestovateľa
Obdobie roka
JazykVšetky jazyky
Ďalšie jazyky
Hodnotenie od cestovateľov
34
18
4
0
0
Pozrite si, čo hovoria cestovatelia:
Vybrané filtre
Filter
Aktualizuje sa zoznam…
1656 recenzií
Recenzované: 1. septembra 2019 cez mobilné zariadenie

Určite sa tam treba ísť pozrieť. Krásna pamiatka, ktorá ukazuje čo vedeli naši predkovia postaviť. Škoda len, že štát sa o takéto pamiatky stará veľmi biedne.

Dátum zážitku: september 2019
Poďakujte používateľovi Stefan S.
Táto recenzia je subjektívny názor člena portálu TripAdvisor. Nepredstavuje názor spoločnosti TripAdvisor LLC.
Recenzované: 29. septembra 2018

Táto nádherná drevená stavba postavená technikou bez jediného klinca, si zaslúži pozornosť a poklonu a to nielen pre svoju unikátnosť prevedenia stavby, vzhľad a jej vek, ale najmä preto, že takáto malá stavbička umiestnená v pomerne neznámej dedinke Hronsek, nachádzajúcej sa medzi Banskou Bystricou a Zvolenom, dokáže pritiahnuť toľkých návštevníkov a to dokonca aj z ázijských krajín. Chráňme si takéto skvosty, na Slovensku ich veľa nemáme.

Dátum zážitku: jún 2018
Poďakujte používateľovi casio336.
Táto recenzia je subjektívny názor člena portálu TripAdvisor. Nepredstavuje názor spoločnosti TripAdvisor LLC.
Recenzované: 29. októbra 2017

Drevený artikulárny evanjelický kostolík v Hronseku (1726) patrí do Zoznamu svetového kultúrneho a prírodného dedičstva UNESCO Jeho stavba sa začala v roku 1725 a do roka bola hotová. Hoci sa to zvonka nezdá, je v ňom až 1100 miest na sedenie. Kostolík bol postavený unikátnou klasickou spojovacou technikou bez použitia klincov. Do kostolíka sa dostane , ak vám ho otvorí 84-ročná dobrovoľníčka, ktorá býva v neďalekom dome a urobí vám krátky výklad. Pani je však už unavená z neustálych návštev turistov a tak sa vám môže stať, že budete musieť počkať, kým si uvarí obed alebo dozavára ovocie. Pri našej návšteve sme boli len dvaja, pred nami odišli tiež dvaja turisti zo Singapúru a pani nás upozornila, že nemáme chodiť po dvoch a mali sme sa s turistami zo Singapúru dohodnúť a prísť naraz. :-) Kostolík je však nádherný aj zvnútra a určite sa oplatí počkať, aby vám ho pani otvorila. Smutné je, že nikto z mladších obyvateľov Hronseku neposkytuje služby turistom . Výhodou je však, že tento architektonický skvost si môžete pozrieť sami bez jediného turistu vo vnútri.

Dátum zážitku: október 2017
Poďakujte používateľovi Jankafromslovakia.
Táto recenzia je subjektívny názor člena portálu TripAdvisor. Nepredstavuje názor spoločnosti TripAdvisor LLC.
Recenzované: 12. júla 2017

Pekný kostol, údajne jediný drevený kostol na Slovensku postavený škandinávskou architektúrou. Zaradený do svetového dedičstva UNESCO, spolu s drevenými kostolíkmi Karpatského oblúka. A toto je dôvod, prečo som sklamaný prístupom zodpovedných (buď cirkev alebo obce) k využitiu potenciálu pre turizmus. Takéto pamiatky by mali mať stáleho spreievodcu ktorý tam je fyzicky. Nie aby sa bolo treba telefonicky alebo inak dohovárať s niekým, kto vám kostol príde otvoriť. Toto sme zažili aj na východe. Nehovoriac o tom, že ide spravidla o ľudí, ktorí inak ako po slovensky nehovoria...

Dátum zážitku: júl 2017
Poďakujte používateľovi PeterK8203.
Táto recenzia je subjektívny názor člena portálu TripAdvisor. Nepredstavuje názor spoločnosti TripAdvisor LLC.
Recenzované: 9. novembra 2016

Sprievodcom je miestny farár, ktorý Vám podá zasvätený výklad o kostolíku i starobylých lipách, ktoré sú pred kostolíkom.

Dátum zážitku: september 2016
Poďakujte používateľovi 154livia.
Táto recenzia je subjektívny názor člena portálu TripAdvisor. Nepredstavuje názor spoločnosti TripAdvisor LLC.
Zobraziť ďalšie recenzie