Zistili sme, že používate nepodporovaný prehliadač. Webová lokalita Tripadvisor sa nemusí zobrazovať správne.Náš portál podporuje nasledujúce prehliadače:
Windows: Internet Explorer, Mozilla Firefox, Google Chrome. Mac: Safari.
Dnes otvorené: 8:30 - 18:00
Uložiť
Najzaujímavejšie body recenzie
Pekné

Toto je jedna z vecí čo treba pri návšteve Ríma vidieť. Veľmi pekná pamiatka. Vstup je zadarmo... viac informácií

Recenzované: 17. novembra 2019
majcibombara
,
Prievidza, Slovensko
cez mobilné zariadenie
Pekne

Jedna z veci co asi treba v Rime vidiet. Je to krasna historicka pamiatka, jedine co nas trochu... viac informácií

Recenzované: 14. septembra 2019
X4295RVtom_b
,
Slovensko
cez mobilné zariadenie
Prečítať všetky recenzie (78 270)
  
Recenzie (78 270)
Filtrovať recenzie
78 270 výsledkov
Hodnotenie od cestovateľov
56 914
17 381
3 556
307
112
Typ cestovateľa
Obdobie roka
JazykVšetky jazyky
Ďalšie jazyky
Hodnotenie od cestovateľov
56 914
17 381
3 556
307
112
Pozrite si, čo hovoria cestovatelia:
Vybrané filtre
Filter
Aktualizuje sa zoznam…
202578 270 recenzií
Recenzované: 8. januára 2018

patrí medzi najvýznamenšie stavby antického Ríma. No jeho atraktivitu znásobuje, že je miestom posledného odpočinku slávnych: je tu pochovaný významný kardinál a tajomník pápeža Pia VII. Ercole Consalvi či talianski králi Viktor Emanuel II. a Umberto I.
No najnavštevovanejším je hrob veľkého renesačného maliara a umelca Raffaela Santiho z Umbrie. Jeho ostatky odpočívajú pod antickým sarkofágom nad ktorým stojí, podľa závetu, socha zvaná Madona del Sasso, vytvorená Raffaelovým žiakom Lorenzettom. Nad hrobom je nápis, ktorý vytvoril jeho priateľ, kardinál Pietro Bembo: „Ille hic est Raphael, timiut quo sospite vinci, rerum magna parens et moriente mori“ („Tu leží Raffael; veľká matka Príroda sa obávala, že bude za jeho života porazená a že zomrie spolu s ním“).

Dátum zážitku: február 2017
3  Poďakujte používateľovi ivet95.
Táto recenzia je subjektívny názor člena portálu TripAdvisor. Nepredstavuje názor spoločnosti TripAdvisor LLC.
Recenzované: 23. septembra 2017 cez mobilné zariadenie

Treba rozhodne vidieť! Historická krása zdobiaca Rím, známa podobne ako Koloseum. Vstup je voľný a dovnútra sa dostanete za malú chvíľku napriek dlhočiznému zástupu ľudí

Dátum zážitku: september 2017
1  Poďakujte používateľovi 658bibi_na_.
Táto recenzia je subjektívny názor člena portálu TripAdvisor. Nepredstavuje názor spoločnosti TripAdvisor LLC.
Recenzované: 5. augusta 2017

Do Panteónu som sa veľmi tešil, až kým sme tam neprišli. Predok vyzerá ako Panteón, avšak zvnútra je to ako bazilika s kresťanskými sochami a pod., takže pre nadšenca mytológie to bolo sklamaním. Ale inak to tam je fajn, vstup je zadarmo.

Dátum zážitku: august 2017
Poďakujte používateľovi Miroslav S.
Táto recenzia je subjektívny názor člena portálu TripAdvisor. Nepredstavuje názor spoločnosti TripAdvisor LLC.
Recenzované: 22. júna 2017 cez mobilné zariadenie

Pantheon .. krásna pamiatka, kebyže ju aspoň vidím zvnútra a nie len zvonka. Pracovník čo tam púšťal ľudí bol nepríjemný a arogantný .. Mal som na sebe klasické čierne tielko. Chlapík ma nevpustil dovnútra ale 5 ľudí predomnou s tielkom pustil. Ja mu že čo to znamená ? A on nič. Áno, viem že by som mal mat zahalené ramena ale čo už ...

Dátum zážitku: jún 2017
1  Poďakujte používateľovi 1gombo1.
Táto recenzia je subjektívny názor člena portálu TripAdvisor. Nepredstavuje názor spoločnosti TripAdvisor LLC.
Recenzované: 25. februára 2017

Pamiatka, ktorá už zvonku zapôsobí na každého. Vstup do Panteonu je zdarma, vyžaduje sa ticho a vhodné oblečenie. Vo vnútri sa nachádzajú hrobky významných osobností.

Dátum zážitku: november 2016
Poďakujte používateľovi Jarmila V.
Táto recenzia je subjektívny názor člena portálu TripAdvisor. Nepredstavuje názor spoločnosti TripAdvisor LLC.
Zobraziť ďalšie recenzie