Zistili sme, že používate nepodporovaný prehliadač. Webová lokalita Tripadvisor sa nemusí zobrazovať správne.Náš portál podporuje nasledujúce prehliadače:
Windows: Internet Explorer, Mozilla Firefox, Google Chrome. Mac: Safari.
Dnes otvorené: 8:00 - 12:20, 15:00 - 18:00
Uložiť
Najzaujímavejšie body recenzie
Michelangelov Mojžiš

Kostol z 5.storočia je naozaj jedným z najstarších v Ríme a bol zasvätený Petrovi a Pavlovi.No už... viac informácií

Recenzované: 9. januára 2018
ivet95
,
Senica, Slovensko
Krásna stavba so zaujímavým interiérom

Veľmi zaujímavý interiér, ktorý človeka zaujme. Navštívili sme ju náhodne, ale patrí do programu... viac informácií

Recenzované: 4. mája 2016
KosicanJ
,
Košice, Slovensko
Prečítať všetky recenzie (5 459)
  
Recenzie (5 459)
Filtrovať recenzie
5 459 výsledkov
Hodnotenie od cestovateľov
3 732
1 462
237
19
9
Typ cestovateľa
Obdobie roka
JazykVšetky jazyky
Ďalšie jazyky
Hodnotenie od cestovateľov
3 732
1 462
237
19
9
Pozrite si, čo hovoria cestovatelia:
Vybrané filtre
Filter
Aktualizuje sa zoznam…
165 459 recenzií
Recenzované: 9. januára 2018

Kostol z 5.storočia je naozaj jedným z najstarších v Ríme a bol zasvätený Petrovi a Pavlovi.No už za Sixtovho nástupcu Leva I. Veľkého bolo patrocínium zmenené. Keď pápežovi odovzdala východorímska cisárovná Eudoxia do daru reťaze, ktorými bol údajne sv. Peter spútaný v jeruzalemskom väzení, stal sa prvý Kristov nástupca jediným patrónom kostola.
Asi najvyhľadávanejšou pamiatkou v kostole je socha Mojžiša, ktorú vytvoril geniálny umelec Michelangelo Buonarroti. Ide o náhrobok pre pápeža Júliusa II. della Rovere, ktorý tvoril umelec viac ako 40 rokov.
Pod oltárom sú údajne Petrove reťaze v presvietenej skrinke.
Vstup je voľný, bezplatný.

Dátum zážitku: február 2017
1  Poďakujte používateľovi ivet95.
Táto recenzia je subjektívny názor člena portálu TripAdvisor. Nepredstavuje názor spoločnosti TripAdvisor LLC.
Recenzované: 4. mája 2016

Veľmi zaujímavý interiér, ktorý človeka zaujme. Navštívili sme ju náhodne, ale patrí do programu návštev pamiatok Ríma právom.

Dátum zážitku: apríl 2016
1  Poďakujte používateľovi KosicanJ.
Táto recenzia je subjektívny názor člena portálu TripAdvisor. Nepredstavuje názor spoločnosti TripAdvisor LLC.
Tieto recenzie sú strojovo preložené z angličtiny. Zobraziť strojové preklady?
Recenzované: 10. marca 2020

Dátum zážitku: máj 2019
Táto recenzia je subjektívny názor člena portálu TripAdvisor. Nepredstavuje názor spoločnosti TripAdvisor LLC.
Recenzované: 16. februára 2020

Dátum zážitku: február 2020
Táto recenzia je subjektívny názor člena portálu TripAdvisor. Nepredstavuje názor spoločnosti TripAdvisor LLC.
Recenzované: 3. februára 2020

Dátum zážitku: november 2019
Táto recenzia je subjektívny názor člena portálu TripAdvisor. Nepredstavuje názor spoločnosti TripAdvisor LLC.
Zobraziť ďalšie recenzie