Zistili sme, že používate nepodporovaný prehliadač. Webová lokalita Tripadvisor sa nemusí zobrazovať správne.Náš portál podporuje nasledujúce prehliadače:
Windows: Internet Explorer, Mozilla Firefox, Google Chrome. Mac: Safari.
Uložiť
Najzaujímavejšie body recenzie
Socha

Veľmi sa tu hodí a vytvára úžasnú atmosféru a čaro celých kúpeľov. Aj v tomto období jesene dýcha... viac informácií

Recenzované: 1. novembra 2019
andzela069
Krásna práca

Sochu môžete nájsť pred ubytovacím zariadením Alžbeta. Práve tam trávila cisárovná dni počas svojej... viac informácií

Recenzované: 25. júla 2019
ivanasaff
,
Michalovce, Slovensko
Prečítať všetky recenzie (16)
  
Recenzie (16)
Filtrovať recenzie
16 výsledkov
Hodnotenie od cestovateľov
10
4
2
0
0
Typ cestovateľa
Obdobie roka
JazykVšetky jazyky
Ďalšie jazyky
Hodnotenie od cestovateľov
10
4
2
0
0
Pozrite si, čo hovoria cestovatelia:
Vybrané filtre
Filter
Aktualizuje sa zoznam…
51016 recenzií
Recenzované: 20. septembra 2017

V nádherne upravenom parku pri krátkej prechádzke kúpeľami sme zbadali aj túto sochu. Veľmi nás zaujala ako socha, tak aj informácia o pobyte/návšteve cisárovnej Sisy v tomto prostredí.

Dátum zážitku: september 2017
Poďakujte používateľovi ElenitaS129.
Táto recenzia je subjektívny názor člena portálu TripAdvisor. Nepredstavuje názor spoločnosti TripAdvisor LLC.
Recenzované: 30. júla 2017

Počas kúpeľnej liečby v Bardejovských kúpeľoch nás zaujal kúpeľný dom Alžbeta. Atrakciou tohto hotela je, že sa v ňom a úspešne liečila cisárovná Alžbeta zv. Sisis. Prišla sa liečiť do kúpeľov 1. júla 1895, oddýchnuť si a zabudnúť na tragickú smrť svojho syna Rudolfa. Bola tu do 22. júla a prišla ako päťdesiatosemročná. Na jej počesť sa v priestoroch liečebného domu zriadila pamätná izba priestorov, ktoré počas pobytu obývala. Je zariadená dobovým nábytkom ( talianskymi replikami vraj zodpovedajúcim skutočných kúskom) a množstvom rekvizít a fotografiami. Celú prehliadku nám za jedno euro za osobu sprostredkovala recepčná hotela. Boli sme radi, že sme to videli a vypočuli si ako celý pobyt cisárovnej v kúpeľoch prebiehal, ako sa jej tam páčilo, ako ju zásobovali potravinami a službami miestni podnikatelia. Obľúbila si služby známeho mäsiara, pekára a ako sa zachovalo ja tvrdenie, že jej zachutilo dodávané mlieko na jej stravovanie. Povráva sa, že kravku, ktorá dávala toto znamenité mlieko si nechala doviesť na jej cisársky dvor do Viedne. Teda aj takýmito raritami sa tento liečebný dom hrdí a právom. Inak je pekne zrekonštruovaný a krásne dopĺňa kúpeľný park. Pred liečeným domom je veľká socha sediacej cisárovnej z bronzu. Pri návšteve však účastníci prehliadky dostanú reprezentačnú publikáciu doplnenú fotografiami a s množstvom faktov, ktoré sa udiali počas jej liečenia a pobyte v kúpeľoch. Píše sa tu, že jej Veličenstvo už počas cesty viackrát vyjadrilo svoj obdiv nad krásou tohto kraja. Odporúčam navštíviť tento liečebný dom za účelom poznať osobne tento historický fakt a vidieť to na vlastné oči. Je čo obdivovať.

Dátum zážitku: máj 2017
Poďakujte používateľovi Filip48.
Táto recenzia je subjektívny názor člena portálu TripAdvisor. Nepredstavuje názor spoločnosti TripAdvisor LLC.
Recenzované: 27. júla 2017

Boli sme s manželom na predlženom víkende v Bardejovských kúpeľoch a prídeme zas! Nádherné prostredie , výborné ubytovanie / hotel Ozón/ . Víkend letel ...nenudili sme sa . Sisi v parku :-! kúpelný dom Alžbeta je prekrásny. odporúčam návštevu izby Sisi / nachádza sa v spomínanom dome , kde je aj soľná jaskyňa, ktorú určite neobidte!! Zrelaxujete.Parky sú nádherné ...no proste je čo obdivovať ! a este spomeniem vynikajúce kúpeľné oblátky / priamo ich tam vyrábajú / mňamka :-)

Dátum zážitku: marec 2017
Poďakujte používateľovi menka2015.
Táto recenzia je subjektívny názor člena portálu TripAdvisor. Nepredstavuje názor spoločnosti TripAdvisor LLC.
Tieto recenzie sú strojovo preložené z angličtiny. Zobraziť strojové preklady?
Recenzované: 25. júna 2019

Dátum zážitku: jún 2019
Táto recenzia je subjektívny názor člena portálu TripAdvisor. Nepredstavuje názor spoločnosti TripAdvisor LLC.
Recenzované: 6. septembra 2018

Dátum zážitku: august 2018
Táto recenzia je subjektívny názor člena portálu TripAdvisor. Nepredstavuje názor spoločnosti TripAdvisor LLC.
Zobraziť ďalšie recenzie