Zistili sme, že používate nepodporovaný prehliadač. Webová lokalita Tripadvisor sa nemusí zobrazovať správne.Náš portál podporuje nasledujúce prehliadače:
Windows: Internet Explorer, Mozilla Firefox, Google Chrome. Mac: Safari.
Uložiť
Najzaujímavejšie body recenzie
Príjemný zážitok, vláčik a rozumné služby

Veľmi príjemné prostredie. Popisy na domčekoch aj s pribehmi sú veľmi zaujímavé. Okrem toho deti... viac informácií

Zrecenzované: pred 2 týždňami
Ricki_007
,
Bratislava, Slovensko
cez mobilné zariadenie
Skanzen

Boli sme v zime. Bolo tam čerstvo nasnežené a tak to malo úplne čarokrásnu skoro rozprávkovú... viac informácií

Recenzované: 28. decembra 2019
ANGELIKALATKOCZY
,
Banská Štiavnica, Slovensko
cez mobilné zariadenie
Prečítať všetky recenzie (39)
  
Recenzie (39)
Filtrovať recenzie
39 výsledkov
Hodnotenie od cestovateľov
23
13
1
1
1
Typ cestovateľa
Obdobie roka
JazykVšetky jazyky
Ďalšie jazyky
Hodnotenie od cestovateľov
23
13
1
1
1
Pozrite si, čo hovoria cestovatelia:
Vybrané filtre
Filter
Aktualizuje sa zoznam…
111639 recenzií
Recenzované: 1. októbra 2017

Keďže máme v blízkosti chalupu radi a často chodíme do Múzea Liptovskej dediny v Pribyline. Vždy tam niečo nové objavíme a tešíme sa aj zo sprievodných programov počas celoročných akcií. Tak tomu bolo aj 1.10.2017. Bola krásna slnečná nedeľa, tak bolo "hriechom" zostať na chalupe.Vedeli sme, že v Múzeu bude prebiehať akcia Vyhodnotenie výsledkov poľnohospodárov regiónu Liptov za účasti popredných činovníkov Ministerstva pôdohospodárstva a niektorých poľnohospodárskych stavovských subjektov. Nebudem písať, kto a na akom mieste sa umiestnil aj keď to bolo mottom programu, ale čo ma tam zaujalo. Bolo možné si kúpiť na mieste aj niektoré ocenené výrobky, ako konečné produkty z poľnohospodárskej činnosti, ktoré boli tiež predmetom vyhodnotenia. Aby som bol konkrétny kúpili sme si tam skvelý chlebík a taktiež skvelý koláč (inak víťaz súťaže). Ďalej sme si kúpili včelí med a niekoľko drobnosti od tam predávajúcich domácich výrobcov. Nakoniec sme si pozreli aj folklórny program, ktorý bol záverečnou bodkou tohto krásneho podujatia. Vystupovali tu amatérske dedinské súbory zložené zo všetkých vekových kategórii a nechýbali ani tí najstarší seniori. Oceňujem ich snahu o podanie, čo najlepších výkonov a propagovanie svojho rodiska, svojho minulého poľnohospodárskeho poslania po skončení žatvy oslavou zvanou "DOŽINKY." Bolo to krásne a veľmi presvedčivé, ako vždy. Preto radi chodíme do múzea. Odporúčam cestovateľom sledovať ponuku tohto zariadenia a určite si vyberiete. Okrem spomínaných vecí tam uvidíte zachránené dobové domy kováča, liptovského gazdu. ako vyzerala obecná škola v minulosti, zachránený kostol z Liptova (z oblasti zatopeného územia Liptovskej Mary) a exponáty železničky, ktorá kedysi premávala z Liptovského Hrádku pod Kráľovu horu. Všetko zaujímavé a hodnotné artefakty, ktoré už inde neuvidíte. Platí sa tam parkovanie za auto v cene 2,- € a vstupné, ktoré je prijateľné napríklad seniori 1,50 €.

Dátum zážitku: október 2017
Poďakujte používateľovi Filip48.
Táto recenzia je subjektívny názor člena portálu TripAdvisor. Nepredstavuje názor spoločnosti TripAdvisor LLC.
Recenzované: 1. septembra 2017

Boli sme tu už druhýkrát, ale vždy je , čo obdivovať. Domy a celá dedina, prechádzka po dedine, múzeum železnice - hlavne pre chlapcov. Boli sme v nedeľu, kde sa varili ukážkové pôvodné cestovinové jedlá. Boli tam hrnčiari s hrnčiarskym kruhom. Skúsili sme sami vytočiť hrnček a iné atrakcie. Nedá sa to porovnať s Vlkolíncom. Vlkolínec je mŕtva dedina.

Dátum zážitku: júl 2017
Poďakujte používateľovi cakanka.
Táto recenzia je subjektívny názor člena portálu TripAdvisor. Nepredstavuje názor spoločnosti TripAdvisor LLC.
Recenzované: 10. augusta 2017 cez mobilné zariadenie

Pri prilezitosti navstevy Liptova sme cielene sli navstivit muzeum v Pribyline a vobec nelutujme..pozitivom je,ze pri prehliadke muzea ste na vzduchu,so sprievodcom si mozete kazdu celu hodinu aj s vykladom pozriet 3 casti obydlia: kastiel,kostol a kuria.
Muzeum ponuka moznost sa ist pozriet na expoziciu lesnej zeleznice a v neposlednom rade si mozne pozriet domceky ako sa volakedy byvalo v tejto oblasti. Vstupne su 3€.
Odporucam..mne sa viac pacilo ako vo Vlkolinci.

Dátum zážitku: august 2017
Poďakujte používateľovi 717katie.
Táto recenzia je subjektívny názor člena portálu TripAdvisor. Nepredstavuje názor spoločnosti TripAdvisor LLC.
Recenzované: 13. júna 2017

Krásne múzeum, s ukážkami ako žili a pracovali naši prarodičia. Pamiatky, na ktoré by sme mali byť hrdí, aby aj naše ďalšie generácie to videli.

Dátum zážitku: august 2016
Poďakujte používateľovi evapavlickova.
Táto recenzia je subjektívny názor člena portálu TripAdvisor. Nepredstavuje názor spoločnosti TripAdvisor LLC.
Recenzované: 15. februára 2017

Skanzen sme navštívili v zime keď bol napadnutý sneh, ktorý ešte umocnil rozprávkovú atmosféru tohto miesta. Jednotlivé chalúpky nám zdokumentovali v akých podmienkach žili a pracovali ľudia pred mnohými rokmi. Oboznámili sme sa s pôvodnými remeslami a zariadením domácností. Návšteva môže byť veľkým prínosom tak pre deti ako aj dospelých. Je tu čo pozerať.

Dátum zážitku: december 2016
Poďakujte používateľovi DanielaP5491.
Táto recenzia je subjektívny názor člena portálu TripAdvisor. Nepredstavuje názor spoločnosti TripAdvisor LLC.
Zobraziť ďalšie recenzie